Information til Beboerne                                                                     Gældende fra 7. november 2023


                                                               Om Birkeparken


Velkommen til Birkeparken.

Ejendommen blev opført i perioden 1959-62, og beliggenheden midt i byen betyder kort afstand til indkøb m.v. samt tog- og busforbindelser.

E/F Birkeparken er en ejerforening, der består af 70 lejligheder, mellem 34 og 100 kvadratmeter. Lejlighederne er fordelt med 28 lejligheder i blok 25 og 42 lejligheder i blok 27. Foreningen administreres efter et samlet fordelingstal på 5411 andele. Den enkelte lejligheds andele andrager cirka antallet af kvadratmeter.

Lejlighederne på første, anden og tredje sal har altan, og stuelejlighederne har rådighed over en lille have. I blok 27 er der 1-værelses lejligheder, hvor de sydvendte boliger har altan eller lille have.

Til hver lejlighed hører et depotrum på 6-7 kvadratmeter, beliggende i kælderen.

Der er separate cykel- og barnevognsrum i hver blok, og der er fælles møntvaskeri i blok 25.

På hjemmesiden https://birkeparken.probo.dk/ kan ses yderligere information. Det er vigtigt at tilmelde sig som ejer/lejer her, så man automatisk får de beskeder, ejerforeningen, viceværten eller andre slår op.


PRAKTISK INFORMATION

Bestyrelsen i E/F Birkeparken

Ejerforeningen ledes af en beboervalgt bestyrelse bestående af fem medlemmer og to suppleanter. Bestyrelsen vælges ved den ordinære generalforsamling, der afholdes én gang om året i april eller maj. Ved afstemninger gøres stemmerne op efter fordelingstal svarende til den enkelte lejligheds størrelse. Det påhviler bestyrelsen at sørge for god og forsvarlig drift og vedligeholdelse af ejendommens fælles anliggender, - jf. forenings vedtægter:

https://birkeparken.probo.dk/partner/document_archive/member/80d0eb33-9c8e-41e4-a532-75b98e2b7d35/?m=Member&t=1699347389290

Aktuel bestyrelse ses her (inkl. mobil-nr.):https://birkeparken.probo.dk/member/properties/communityboardmember/

Administrative opgaver er udliciteret til WA ApS.

Vicevært

Foreningens viceværtforpligtelser er udliciteret til et privat firma, Lausten & Co, som kan kontaktes på telefon 26 27 69 73.

Viceværtens arbejde består hovedsagelig af vedligeholdelse af fællesarealer, bygninger indvendigt og udvendigt, herunder renholdelse af indgangspartier og trapper samt tekniske opsyn.

Navne på postkasser opsættes af beboeren, - navne på hoveddøre til lejligheder og opslag i opgangen vedligeholdes af viceværten.

Autoriserede mærkater, som ex. ”Reklamer, nej tak”, kan sættes på postkasserne. Mærkaterne rekvireres af beboeren selv hos Post Danmark.

Forsyninger

Opvarmning sker med fjernvarme fra Hillerød Kommune. Varme- og varmtvandsforbrug fjernaflæses af ISTA, som fremsender månedlig rapport til den enkelte ejer. Elmåler findes i skab i opgangen ud for hver lejlighed (evt. delt af 2 lejligheder med hver sin måler).

Aftale om levering af el indgås af den enkelte lejlighedsejer med et el-selskab efter ønske.

TV/internet via kabel (fibernet er på vej). Pakkevalg sker via YouSee.

Ejerforeningsbidrag (Fællesudgifter), aconto varme og vand samt antennebidrag opkræves samlet hvert kvartal.


Parkering og hastighed

Hastigheden på Birkeparkens veje må maksimum være 20 km/t. Det er tilladt at parkere på Birkeparkens tre parkeringspladser med gyldig registrering (se næste afsnit). Større vare- og lastbiler henvises til at parkere på pladsen ved Slangerupgade. Ingen trailere på parkeringspladserne. Viceværtens plads v/27F skal holdes ledig. På vejene rundt om bygningerne accepteres af- og pålæsning i kortere tid, men husk at gøre plads for evt. udrykningskøretøjer.

Hver lejlighed kan få registreret én bil hos parkeringsfirmaet Q-Park. Det sker ved at sende en mail til viceværten, thomas@lausten-co.dk, med emnet ” Q-park gæsteparkering" og med angivelse af navn, adresse og e-mail. Herefter får du en mail fra Q-Park Operations Denmark A/S med bekræftelse. Samtidig forklarer de, hvordan man kan udstede gæsteparkeringstilladelse (24 timer) i Birkeparken ved at bruge deres app.

Fysiske dagskort til gæsteparkering kan rekvireres, men er KUN til de beboere, som ikke har mulighed for at bruge app til registrering af gæster. Der lægges besked i kuvert med dit navn og lejlighedsnummer i viceværtens postkasse (østgavlen i blok 25), hvorefter du modtager Q-Park kort til manuel udfyldelse indenfor 3 arbejdsdage.

Evt. indsigelse over en kontrolafgift skal rettes til: www.q-park.dk/da/ kontrolafgifter - der kan også sendes en mail til info@q-park.dk – husk at oplyse afgiftsnummer.


Vedligeholdelse

Ejeren er selv ansvarlig for følgende:

- Vedligeholdelse og udskiftning af vinduer og altandøre, cf. Note nederst i dette dokument.

- Al indvendig vedligeholdelse i lejligheden, herunder vand, varme og sanitet (VVS), el-installationer, mv.

Det anbefales at anvende Birkeparkens fast tilknyttede håndværkere, da de kender bebyggelsens særegenhed. Birkeparkens faste/anbefalede håndværkere kan findes her:

https://birkeparken.probo.dk/member/communities/page/94ade1ff-1bf4-412c-b86e-378399e50877/view/

Når der foretages ændringer i en lejlighed, som kræver lukning af ejendommens centrale anlæg, dvs. el, vand, varme og kabel-TV, skal bestyrelsesformanden tages med på råd, og de berørte naboer skal informeres.

Der må ikke etableres extra aftræk i tag/ydervægge eller extra el-installationer i trappeopgange.


Affaldshåndtering

Husholdningsaffald og restaffald afleveres i lukkede poser i de korrekte indkast ved Slangerupgade.

- Brug forsyningens poser til madaffaldet. Ruller med poser kan bestilles hos viceværten.

- Poser til restaffald skaffer du selv.

- Glas, flasker, aviser, papir, plast, metal, batterier og sammenfoldet pap afleveres i de mærkede containere.

- Farligt affald kan afleveres til viceværten efter aftale. Se sorteringsvejledningen ”Hillerød Sorterer”.

- Storskrald henvises til Hillerød Kommunes service på dette område. www.hillerodforsyning.dk

- Genbrugsstationen på Lyngevej, 3400 Hillerød, tager imod alle typer sorteret affald, dog ikke dagrenovation.

VIGTIGT: Der må ikke sættes affald ved siden af containerne!


Trapper, stier og plæner

- Trapperne skal være ryddelige, og alt indbo skal holdes indenfor i lejlighederne med undtagelse af en eventuel dørmåtte.

- Eventuelle skader på opgangen under transport med bohave eller lignende meddeles bestyrelsesformanden.

- Ved håndværkerbesøg sørger beboeren i den pågældende lejlighed for, at opgangen efterfølgende rengøres for eventuelt efterladt smuds.

- Viceværten sørger for trappevask en gang hver måned. Datoen meddeles ved opslag i indgangspartierne. Hvis dørmåtten er taget ind, vaskes der helt til dørtrinnet.

- Stier, flisepladser og langs facader fejes jævnligt af viceværten, men hjælp gerne med til at holde arealerne rene og ryddelige.

- Græsplænerne er til fri benyttelse af beboerne og skal efterlades ryddelige.


Vaske- og tørrerum

Møntvaskeri med vaskemaskine og tørretumbler er i kælderen i blok 25. Tidsbestilling foregår ved at hænge en lille lås med lejlighedsnummer på reservationstavlen i vaskekælderen. En reserveret tid skal være påbegyndt indenfor en time, - ellers kan vasketiden overtages af en anden beboer. Opslag med brugsanvisninger findes i rummet.

Ved siden af vaskekælderen er der et tørrerum. Det kan ikke reserveres. Hvis tøjet hænges på klemmer, vil tørretiden almindeligvis være mindre end et døgn. Tag tøjet hurtigst muligt ned.


Kælderrum

Det anbefales at stille sine ting på sokler eller lignende. Evt. opbevaring uden for eget eller lejet kælderrum skal være aftalt med bestyrelsen.

Foreningen råder over enkelte kælderrum, som kan lejes ved henvendelse til bestyrelsesformanden. Hvis der ikke er ledige, kan man blive skrevet på en venteliste og få besked, når der er ét ledigt.

Specielt for stuelejligheder med haveadgang

- Hække skal være stedsegrønne Liguster og fremstå nyklippet to gange om året, senest den 30/6 og 31/10. De må højst være 180 cm i højden målt udvendigt fra græsplænen.

- Af hensyn til adgang for vinduespudsning og eventuelle reparations-arbejder i de overliggende lejligheder skal der være en åbning i hækken på minimum 50 cm i bredden.

- Hække mellem havestykkerne kan erstattes af et trykimprægneret grønt hegn med en højde på 180 cm. Vedligeholdelsen påhviler den, der har etableret hegnet.

- Hækafklip og andet grønt uden potte, plast eller papir kan kastes i indhegningen ved skuret nær fyrkælderen.


Diverse

- Det er ikke tilladt at holde husdyr (besluttet på en Generalforsamling). Hunde på besøg skal føres i snor og luftes udenfor Birkeparken område.

- Hvis strømmen går i ejendommen, vil brandalarmerne i opgangene udsende høje bip-lyde, som vil ophøre, når strømmen er tilbage.

- Cykler anbringes i de aflåste cykelkældre.

- Barne- og klapvogne samt evt. legeredskaber anbringes i barnevognsrummet ved siden af cykelkælderen.

- Altankasser kan monteres på altaners rækværk. Placeres disse udvendigt, skal de være forsvarligt fastgjorte, således at de ikke udgør en risiko for underboerne.

- Lejlighederne er ikke specielt godt lydisolerede. Skal der eksempelvis holdes fest, så orientér naboerne direkte eller ved opslag.

- Brug af værktøj, der støjer, skal begrænses til tidsrummet 7-20. Advisér gerne naboerne ved længerevarende aktiviteter.

- Beboerne i huset til venstre for indkørslen til Birkeparken kan benytte samme faciliteter, dvs. parkering og affaldsordning.


Bestyrelsen

Note til udskiftning af vinduer/altandøre:

Generelt skal vinduer/altandøre være identiske med de eksisterende, dog tillades, at topvinduet er uoplukkeligt, evt. med større rudeareal til følge. Specifikt:

• Nordside: I køkkenet er det tilladt at gøre topvinduet kortere for at gøre plads til etablering af udtræk i ruden.

• Sydside: Det er tilladt at gøre de store vinduer oplukkelige, med mindre rudeareal til følge.

• Vest- og østside: Badeværelsesvinduer skal være identiske med de eksisterende vinduer.

• Østside (27F): Vinduer skal være identiske med de eksisterende vinduer. De skal være opdelt med to oplukkelige rammer forneden og to rammer foroven.

Farve: Træværket skal være hvidt (RAL 9010).

Glas: Solfilter er tilladt, men ikke farvet glas. Sættes solfilm på glassets indvendige side, må dette heller ikke være farvet.

Materialer: Vinduernes rammer og karme skal være af træ, eventuelt med en udvendig indfarvet alu-beskyttelse.

Rådgivning: Ved udskiftninger skal en målsat vinduestegning altid godkendes af bestyrelsen (vedtægterne $6).