Om Hillerød

Hillerød Kommune har ca. 50.000 indbyggere (2015). Byen er beliggende centralt i Nordsjælland med mange udfaldsveje og fine jernbane- og busforbindelser til hovedstaden og det øvrige Nordsjælland. Hillerød er administrativt hovedsæde for Region Hovedstaden. 

Birkeparken er placeret ganske tæt på byens store attraktion - renæssanceslottet Frederiksborg Slot, som Christian den Fjerde lod opføre i perioden 1600 til 1625. I 1859 nedbrændte store dele af slottet og genopstod som nationalhistorisk museum efter genopbygningen, der foregik mellem 1860 og 1984. Slotskirken blev ikke nævneværdigt påvirket af den store brand og fremstår derfor i sin originale form. Den store opgave med genopbygningen var kun mulig som følge af brygger J.C. Jacobsen og senere Carlsbergfondets donationer.

Læs evt. mere om Hillerød her http://da.wikipedia.org/wiki/Hiller%C3%B8d

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen eller navigationspilene (øverst til venstre) til at panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug skyderen til at zoome ind og ud, eller brug tasterne + og -.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen øverst til højre på kortet.


Vis stort kort